marți, 7 iunie 2011

Excursie la Iasi


Excursie organizata de Adventure CAMPS pentru grupul de elevi castigator alconcursului de imagini "Saptamana familiei, saptamana fara TV", grup coordonat de Daniela Murgescu.

Daniela Murgescu, profesor Scoala "Gheorghe I. Bratianu", Iasi:

"15 mai 2011, o zi de care cu siguranta elevii clasei a VII-a A din Scoala "Gh.I.Bratianu" isi vor aminti.

"Munca" depusa in cadrul concursului "Saptamana familiei, saptamana fara TV" a fost pe deplin rasplatita. Pe parcursul intregii zile, elevii, pe platoul Bucium din apropierea Iasului au desfasurat o serie de jocuri instructiv educative. Le-au fost alaturi organizatorii excursiei Adventure CAMPS, care cu pricepere si mult drag le-au oferit senzatii tari prin TSA, i-au invatat sa traga cu arcul si impreuna au participat la o serie de jocuri distractive.

Voluntarii participanti la activitate s-au integrat in grupul nostru astfel incat impreuna cu elevii formau o adevarata echipa.
Clasa a VII-a A multumeste organizatorilor, ne cosideram deja ziborieni pentru ca vom participa cu siguranta si la alte concursuri pe care le veti organiza.

Multumim, cei 24 de elevi impreuna cu doamna Diriginta."

Ioana Gazdac, reprezentant Adventure CAMPS
:


"Excursia de la Iasi pot sa spun ca a fost o "incalzire" pentru momentul cand sejururile Adventure CAMPS vor incepe. Ma bucur ca am avut parte de vreme foarte buna si am gasit la Iasi o locatie potrivita pentru activitatile specifice Adventure CAMPS, cu multa verdeata, padure dar si stanca… Dat fiind faptul ca le-au placut copiilor si doamnei profesoare activitatile la care au participat, TSA, tir cu arcul si jocuri mari, ziua s-a sfarsit prea repede... Insa cu totii ne-am despartit cu speranta ca ne vom revedea curand si ca vom mai avea ocazia sa ne intalnim in asfel de ocazii placute…. Multumim celor de la Zibo ca au facut posibil ca macar pentru o zi sa dam deoparte viata virtuala, sa ne intalnim, sa ne petrecem timpul impreuna in realitate, intr-un mod placut si educativ."

Locatie: Platoul de pe Dealul Bucium (La Releu)

Platoul de pe Dealul Bucium (La Releu), 9 km de centrul Municipiului Iasi. Aceasta locatie este vizibila din majoritatea punctelor din oras, daca privim in directia S-V. Aici se ajunge de pe DN 24, urmand un drum aflat pe partea dreapta a soselei ce duce de la Iasi la Vaslui.

Program desfasurare activitati: 15 mai 2011:
  • ora 10.00 - Sosirea la locatie
  • 10.00 - 10.30 - facem cunostinta si ne impartim pe grupe
  • 10.30 - 12.30 - in paralel TSA, tir cu arcul in serii in timp ce restul copiilor participa la jocuri pe echipe
  • 12.30 - 13.00 - masa de pranz - sandvisuri
  • 13.00 - 13.20 - “odihna” - vom sta in cerc pentru a discuta cum a fost dimineata
  • 13.20 - 16.00 - in paralel TSA, tir cu arcul in serii in timp ce restul copiilor participa la jocuri pe echipe

Descriere activitati:

 TSA (Tehnica Speologiei Alpine)
Tehnica Speologiei Alpine este modalitatea prin care speologii parcurg in deplina siguranta verticalele unei pesteri, folosind pentru aceasta echipamente speciale. In taberele scolare aceste tehnici de TSA sunt exersate pentru inceput, la lumina zilei pentru a putea fi mai usor asimilate de catre copii.

  Tir cu arcul 


Tirul este un sport care dezvolta capacitatea de concentrare, imbunatateste echilibrul mental si coordonarea. Poate fi inceput la orice varsta si se poate merge catre performanta, chiar daca practicarea lui incepe la varsta adulta. Pentru a practica, este nevoie de un arc (compozit sau clasic), sageti, o tinta, aparatori pentru brat si deget.Indrumati de o fosta campioana nationala, veti putea invata deprinderile, concentrarea si rabdarea, de care este nevoie pentru a va putea bucura de acest vechi sport olimpic.

  Jocuri si concursuri 


O serie de jocuri special concepute pentru a stimula spiritul de echipa, colaborarea si creativitatea participantilor. In functie de specificul lor, jocurile, care se pot desfasura atat in interior cat si in aer liber, pot fi orientate catre stimularea spiritului competitiv sau pot indemna participantii sa lucreze in echipa.


Vezi in continuare imagini trimise de grupul participant in aceasta excursie:

 
 
  
sursa text Zibo 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu